Obavještenje o isplati dividende BH Telecom d.d. Sarajevo za 2021. godinu


Obavještavaju se dioničari emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo da će Registar vrijednosnih papira u FBiH d.d. Sarajevo, na osnovu ugovora potpisanog sa emitentom, vršiti obračun i isplatu dividende za 2021.godinu, dioničarima emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo. Obavijest BH Telecom-a o isplati dividende za 2021. godinu možete pronaći na sljedećem linku:
link
Dioničarima koji imaju pravo na dividendu za 2021.godinu, ista će biti isplaćena na račun u BiH na koji je izvršena prethodna isplata dividende, u roku kojeg je odredila Skupština dioničara BH Telecom-a.
Pozivamo dioničare BH Telecom-a kojima nije izvršena isplata dividende u 2021.godini, dioničare koji su dionice BH Telecom-a stekli nakon 25.10.2021.godine, dioničare koji dividendu primaju u inozemne banke, kao i one dioničare koji imaju promjenu podataka u odnosu na prethodnu isplatu (ime i prezime, adresa, broj transakcijskog računa) da se obrate Registru sa potrebnom dokumentacijom prema uputama na linku:

D I V I D E N D A

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti telefonom ili emailom:

 • info@rvp.ba
 • 033 279 152
 • 033 279 154
 • 033 279 150

Obavještenje vlasnicima obveznica po osnovu stare devizne štednje i obveznica po osnovu ratnih potraživanja emitenta Federacija Bosne i Hercegovine


Mole se vlasnici obveznica po osnovu stare devizne štednje i vlasnici obveznica po osnovu ratnih potraživanja emitenta Federacija Bosne i Hercegovine – Federalno ministarstvo finansija/financija, koji nemaju ažurirane matične podatke i/ili nisu dostavili bankovni račun u svrhu isplate dospjele glavnice i kamate da se obrate Registru vrijednosnih papira u FBiH za instrukciju o ažuriranju podataka u svrhu isplate novčanih sredstava.


Javni poziv za dostavljanje ponuda za advokatske usluge u 2023. godini


Predmet javnog poziva je: "Advokatske usluge za potrebe Registra vrijednosnih papira u FBiH, d.d. Sarajevo, usluge pravnog savjetovanaja, zastupanja i poduzimanja svih potrebnih pravnih radnji pred nadležnim sudovima u Bosni i Hercegovini i drugim institucijama i organima-prema potrebama Registra".

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku:
link

Vrijednosni papiri

* Unesite oznaku ili dio oznake vp (naziva emitenta)

Vrijednosni papir:

Vrijednosni papir Naziv emitenta
ZLTSR ZLATAR DD SARAJEVO - u stečaju Emitent | Top deset | Značajni%
TRZBR ZiraatBank d.d. Emitent | Top deset | Značajni%
ZIMZR ZIM D.D. ZENICA Emitent | Top deset | Značajni%
HRBFRK2 ZIF HERBOS FOND d.d. Tuzla Emitent | Top deset | Značajni%
CRBFRK1 ZIF CROBIH FOND d.d. Mostar Emitent | Top deset | Značajni%
Stranica 3 od 114

Novosti

3.2.2023


Vlasnik vrijednosnih papira DŽANANOVIĆ TRANSPORT d.o.o. Zenica sa ranijim učešćem u vlasništvu od 10% do 20% nad vrijednosnim papirima s pravom glasa emitenta ZIM D.D. ZENICA, smanjio je procentualno vlasništvo koje sad iznosi manje od 5% dionica s pravom glasa.
Vlasnik vrijednosnih papira ASA Banka d.d. Sarajevo sa ranijim učešćem u vlasništvu od 10% do 20% nad vrijednosnim papirima s pravom glasa emitenta ZIM D.D. ZENICA, smanjio je procentualno vlasništvo koje sad iznosi manje od 5% dionica s pravom glasa.
Vlasnik vrijednosnih papira OIF LILIUM GLOBAL sa ranijim učešćem u vlasništvu od 5% do 10% nad vrijednosnim papirima s pravom glasa emitenta ZIM D.D. ZENICA, smanjio je procentualno vlasništvo koje sad iznosi manje od 5% dionica s pravom glasa.

1.2.2023

Obavještavamo dioničare ciljnog društva TPDC "SARAJEVO" d.d. Sarajevo, o zaprimljenoj ponudi za preuzimanje društva od strane ponudioca BINGO d.o.o. Tuzla.

Obavještenje

19.1.2023

Obavještavamo vas da je Registar vrijednosnih papira u Federaciji BiH, na osnovu zahtjeva emitenta JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, izvršio upis u sistem registracije emisiju obveznica navedenog emitenta, kako slijedi:

 • oznaka JACFK1A, količina 180.964, nominalna vrijednost 100,00 KM, datum emisije 11.01.2023 godine, datum dospijeća 11.01.2026. godine, godišnja kamatna stopa 3,50%

 • 16.1.2023

  Obavještavamo vas da je Registar vrijednosnih papira u Federaciji BiH 16.01.2023, izvršio:
 • brisanje vrijednosnih papira:

 • oznake UHDTRK2, ISIN broja: BAUHDTRK2003, emitenta UNIONINVEST HIDROTEHNIKA D.D. SARAJEVO, količine 48751, nominalne vrijednosti 14 KM.

  13.1.2023

  Obavještavaju se dioničari ciljnog društva POBJEDA-RUDET D.D. GORAŽDE o zaprimljenoj ponudi za preuzimanje navedenog društva od strane ponudioca KIRLIOGLU KIMYA SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI.

  Obavještenje